Bäst i Test

Bästa babyvakten 2020 - Trygghet och koll när barnet sover

Som nybliven förälder så vill man givetvis övervaka sitt lilla barn hela tiden för att se till så hen är trygg och säker dygnet runt. Dock är detta inte direkt förenligt med det liv och den vardag som vi lever i idag, på kvällarna är ett sådant exempel.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Babyland, Stor & Liten, Lekmer, BabyV, Babyshop, Jollyroom,
Benny Ivarssonbenny@bastforbarn.se

Som nybliven förälder så vill man givetvis övervaka sitt lilla barn hela tiden för att se till så hen är trygg och säker dygnet runt. Dock är detta inte direkt förenligt med det liv och den vardag som vi lever i idag, på kvällarna är ett sådant exempel. När bebisen väl har somnat så finns det mycket för föräldrar att hinna med om kvällarna, eller om man kanske bara vill ha lite egentid eller tid med sin partner att ligga och kolla på en film i soffan. Då är babyvakten din bästa vän, genom att enkelt sätta en enhet inne hos barnet och en där du befinner dig kan du ha koll hela tiden samtidigt som du är fri att antingen bara slappa eller kanske diska, städa, tvätta eller göra annat arbete som behövs i hemmet.

En babyvakt är inte bara smidig för den som vill kunna göra annat utan är även perfekt om man har en oro inombords över sin bebis, något som många nyblivna föräldrar har. Du kommer att kunna känna dig lugn hela tiden att barnet sover tryggt och kan släppa den anspänning som blir utan babyvakt då man hela tiden springer och tittar och lyssnar ifall allt är okej, något som egentligen blir kontraproduktivt då man stör barnet istället.

Därför har vi med hjälp av föräldrar och experter tagit fram de bästa babyvakterna på marknaden för att du enkelt ska kunna hitta den som passar er perfekt.

Våra vinnare av bästa babyvakten 2020

Budget: CAPiDi Babyvakt Babyalarm

När du köper CAPiDi’s babyvakt får du en smidig, enkelt men riktigt bra babyvakt som varken kräver krånglig installation och montering eller långa instruktionsmanualer för att ni ska kunna börja använda den. Du laddar enkelt upp varje enhet och kan sedan lägga den nära sängen eller i vagnen och enkelt ta med dig din enhet för att hela tiden höra när barnet behöver sövas om, plockas upp eller tröstas. Den ger dig mer frihet i hemmet samtidigt som barnet är tryggt med din ständiga övervakning, något som verkligen behövs när barnet är mycket litet. Dessutom finns deras babyvakter i olika färger och designer för att inte bara vara ett perfekt hjälpmedel utan även passa din stil och smak.

Läs hela recensionen av CAPiDi Babyvakt Babyalarm

Bästa pris på CAPiDi Babyvakt Babyalarm

Babyland
995 kr
Stor & Liten
995 kr
Lekmer
1195 kr
BabyV
1195 kr
Babyshop
1195 kr
Jollyroom
1199 kr

Mellan: Topcom KS-4249

Väljer du Topcom KS-4249 när du köper babyvakt väljer du en av de bästa som finns på marknaden idag, men alla önskvärda funktioner kommer du att bli 100 procent nöjd. Du får inte bara en riktigt bra ljudkvalitet för att lätt kunna höra barnet hela tiden utan du får även en kamera och en skärm med optimalt upplösning och ljudupptag för att få en komplett överblick i hela barnrummet. Det är en förstklassig babyvakt som är värd varenda krona.

En väldigt stor fördel för dig med fler barn är dessutom att du kan köpa till fler enheter som gör det möjligt att ha en babyvakt för varje barn även om de sover i olika rum. Du kopplar samman dessa och kan då se alla dina barn på samma skärm och kan i lugn och ro fokusera på det du behöver om kvällar, nätter och när barnet behöver vila på dagen. Kamerorna går även att montera på väggar, i taket eller där du helst önskar för att få en riktigt bra överblick och vinkel som skapar trygghet för både dig och barnet när du än önskar.

Läs hela recensionen av Topcom KS-4249

Bästa pris på Topcom KS-4249

Jollyroom
1039 kr

Premium: Angelcare AC327

Angelcare AC327 är en av de mest omtyckta babyvakterna som finns idag, då den har alla funktioner och finesser du kan önska dig är det en absolut väl vald investering för att dygnet runt kunna skydda och se ditt barn. Den har inte bara ett riktigt bra ljudupptag och kamera för att du ska kunna se och höra din älskling hela tiden när ni inte befinner er i samma rum, utan den har dessutom en rörelsemonitor som larmar om barnet inte har rört sig på 20 sekunder, det fungerar på så sätt att du lägger en diskret sensorplatta under barnet som varken stör eller syns. Detta är en funktion som förhindrar tragiska olyckor när barnet snabbt kan behöva hjälp, något som ofta behövs under de första månaderna i livet. Angelcare AC327 kan alltså rädda liv och är absolut en stor trygghet för både barnet och föräldern och är värd varenda krona.

Den har även en tvåvägssystem så att både du kan höra barnet men kan också lugna, vyssja eller berätta att du är på väg om barnet vaknar till. Detta gör livet otroligt mycket enklare och smidigare, en perfekt funktion som många föräldrar rekommenderar när man ska köpa en ny babyvakt.

Läs hela recensionen av Angelcare AC327

Bästa pris på Angelcare AC327

Babyland
2599 kr
BabyV
2599 kr
Jollyroom
2599 kr

Att tänka på innan man köper babyvakt

Det är bra att köpa en babyvakt redan innan barnet har fötts eftersom att den kan behövas från första dagen ni kommer hem. Att kunna låta barnet sova ostört i sovrummet eller i vagnen på altanen exempelvis är ovärderligt för den nyblivna föräldern då man får så otroligt mycket mer tid att städa, fixa och vila än om man inte har en babyvakt.

Sen är det viktigt att se över hur många enheter man behöver, exempelvis om det är flera barn där ni behöver ha mikrofon och kamera eller om ni behöver fler skärmar och högtalarenheter till vuxna i hushållet. Detta ska man kolla innan man köper då det är olika mellan babyvakterna om flera enhetslösningar är möjliga.

Sedan ska man givetvis tänka över om man vill ha en kamera eller inte, något som dock många rekommenderar och föredrar då man får en komplett överblick. Men där får man se till sig själv och vilka behov och önskemål man personligen har på den babyvakt man köper.

Skillnaden mellan olika babyvakter

Den stora skillnaden mellan olika babyvakter eller babylarm är vilka funktioner som finns. Eftersom att de vi listar har väldigt hög kvalitet behöver du bara själv avgöra om kamera och rörelselarm är något som ni behöver för att förenkla er vardag och lugna era föräldranerver. Bra är dessutom att välja en babyvakt med möjlighet till flera enheter om ni redan är flera barn och vuxna i hushållet eller om ni planerar utökning inom de närmsta åren för att enkelt kunna köpa till enstaka enheter istället för att behöva investera i en helt ny när nästa syskon kommer.

Tänk också på att investeringar som dessa är viktiga för att man som förälder ska kunna få en skön och lugn vardag där du utan oro och stress kan sköta det du behöver när barnet väl sover. Det är verkligen guld värt och du ska absolut lägga de extra slantarna på en riktigt bra babyvakt för att ge dig själv den tid du behöver.

Utmanare till bästa babyvakten 2020

Utmanare: Padwico Babyvakt 850

Denna otroligt prisvärda babyvakt är ett mycket populärt val bland många föräldrar och är definitivt en värdig utmanare till babyvakterna på vår prispall. Den har låg strålningsgrad, lång räckvidd, tål kyla ner till -20 grader och har väldigt lång batteritid. Självklart får du även ett riktigt bra ljud så du kan höra din bebis helt perfekt vart du än befinner dig. Köper du denna babyvakt kommer du att känna dig lugn och trygg hela tiden med att ditt barn snabbt kan ha dig på plats när det behövs och är en väl värd investering för alla i familjen.

Läs hela recensionen av Padwico Babyvakt 850

Bästa pris på Padwico Babyvakt 850

Jollyroom
949 kr
BabyV
1099 kr 1195 kr
Lekmer
1395 kr
Babyshop
1395 kr

Utmanare: Motorola Babymonitor MBP481 Video

Motorolas babyvakter går som smör bland föräldrar idag, tack vare dess förstklassiga funktioner och höga kvalitet när det kommer till såväl bild som ljud och långa räckvidd är dem en perfekt val för dig som vill ha det bästa när det kommer till trygghet och säkerhet för dig och ditt barn. De har dessutom otroligt förmånliga priser när man ser till vad man får för pengarna och vi vill verkligen rekommendera både denna och flera babyvakter ur deras sortiment då de faktiskt är bland de bästa på marknaden och är en väl värdig utmanare till topplistan.

Läs hela recensionen av Motorola Babymonitor MBP481 Video

Bästa pris på Motorola Babymonitor MBP481 Video

Jollyroom
749 kr
Babyland
945 kr

Frågor och svar

Just när det kommer till teknik kan det bli jobbigt att veta vad man ska välja och hur man ska investera när man ska köpa babyvakt eftersom att det finns en så pass bred marknad inom barnprodukter idag. Därför hoppas vi kunna svara på dina frågor här nedan för att du ska känna dig trygg med ditt köp av babyvakt och babymonitor direkt.

Behöver jag alla funktioner eller räcker det med ljud?

Det kan se väldigt olika ut från familj till familj, för vissa räcker det med att enbart kunna lyssna medan andra vill kunna se och kommunicera med barnet. Där behöver du se till dina egna önskemål, men många föredrar att kunna kombinera hörsel med syn i de flesta områden och därför är kamera väldigt bra eftersom att du på så sätt snabbt kan avgöra om du behöver gå in i rummet eller inte. Sedan kan det även vara en extra säkerhet och trygghet att ha sådant som rörelselarm eller andningslarm som komplement om barnet exempelvis är eller har varit väldigt sjukt vid födsel eller tidig ålder. På så sätt kan du lättare få ro som förälder då du vet att ni har ständig koll och kan finnas där på bara några sekunder om du skulle behövas. Så ju fler funktioner desto bättre känner många, men är det så att du befinner dig i rummet intill och känner dig trygg med att kunna gå in om du bara hör så räcker det absolut med enbart ljud.

Kan man ha flera enheter för både föräldrar och barn?

Ja, möjlighet att köpa till flera enheter för såväl barnets rum som till föräldern finns hos flera av de produkter vi listat ovan. Eftersom att man som föräldrar kan befinna sig i olika rum är det bra att ha varsin för att snabbt kunna vara på plats när det behövs. Det är även väldigt bra när man redan har flera barn som sover på olika platser eller om man räknar med utökning inom det närmsta, det är därför en väldigt bra idé att köpa en babyvakt med möjlighet att köpa till fler enheter då man aldrig vet hur behoven kan se ut när tiden har sin gång.

Vilken nätbutik ska jag handla hos?

Vi tipsar enbart om professionella och pålitliga webbutiker för att du ska få den kundservice och köpvillkor som är förmånliga för dig som konsument. Så väljer du att handla hos någon av de hemsidor som vi tipsar om kan du känna dig trygg med att du har lång garantitid, snabba leveranser och riktigt bra villkor för att varje köp ska bli ett nöje.